About me and the Studio !

Ateljé Hällås är en modern studio med gamla anor, vilket ger oss en trygghet i vad vi gör. Tradition och förnyelse är ledord för oss. Gunnar Hällås grundade ateljén 1948. Sonen Björn Hällås kom med i början av sjuttiotalet

Björn Hällås som driver ateljén idag, började med att arbeta i labbet de första åren. Började fotografera i studion i mitten av sjuttiotalet. Utbilad, förutom ateljén, i Tyskland, München vid ett flertal tillfällen vid Agfas utbildningscenter. Därefter deltagit på seminarier i Porträttfotografernas Yrkesorganisations årliga regi. Var dessutom Ordförande i organisationen under åren 1999-2006. Dessutom medlem i SFF, Svenska Fotografernas Förbund.

När jag började min karriär fick lära mig att för att åstadkomma en bra bild är planeringen det viktigaste. Att exponeringen, ljussättningen och komponeringen är perfekt. När detta är gjort gäller det att få fram den rätta känslan, att få kunderna glömma allt runtomkring. När ögon och mun och kroppsspråk säger samma sak, då tar jag bilden. Min far sa alltid att vem som helst kan trycka på knappen, men att trycka vid rätt tillfälle för att fånga den fulländade känslan, det är den stora konsten. Photoshop kan aldrig rädda en dåligt tagen bild! Att få arbeta med så många olika uppdrag, som barnfotografi ena dagen, familjefotografi eller bröllopsfotografi den andra, är stimulerande. Målet är att allt som lämnar studion ska vara perfekt, även pass-körkort –id och visafoto måste vara så att kunden går nöjd ifrån ateljen.